duminică, 24 iulie 2016

Atractia fizica si regiunea pelviana

S-ar putea sa existe o explicatie de natura comportamentala pentru preferinta pe care o manifesta barbatii fata de femeile inzestrate cu solduri generoase. Poate nu va vine sa credeti, dar au fost efectuate cercetari asupra modului in care forma zonei pelviene afecteaza atractia fizica. Este cunoscut faptul ca masculii au un pelvis mai ingust, in forma de palnie, in vreme ce al femeilor are o forma tubulara, mai larg in partea superioara, ceea ce determina largirea soldurilor, un mers leganat si ingreuneaza alergarea.

Un medic german, dr. W.Schlegel, a facut cercetari intense in legatura cu acest aspect si a descoperit ca forma pelvisului variaza de la persoana la persoana, in cadrul aceluiasi sex. Astfel, unii barbati au pelvisul mai larg si altii mai ingust; acelasi lucru se remarca si la femei. El a descoperit existenta unei corelatii intre comportament si forma zonei pelviene. Barbatii si femeile cu pelvisul in forma de palnie (masculin) tind sa aiba un comportament masculin, in timp ce indivizi de ambele sexe cu pelvis tubular (feminin) au un comportament feminin. Un pelvis de tip feminine este corelat cu un comportament sociabil, caracterizat prin sugestibilitate si bunavointa! Schlegel a studiat vacile, deoarece zonele pelviene sunt mai usor de masurat decat la oameni. El a remarcat ca vacile cu pelvis de tip masculin au tendinta sa incalece alte vaci si au, in general, un comportament mai masculin.

In materie de sex-appeal largimea soldurilor pare sa aiba importanta. Amintiti-va de faptul ca feminitatea foarte marcata ce exprima diferentele dintre sexe este teribil de ispititoare. Cu cat sunt soldurile mai generoase, cu atat mai feminin este comportamentul femeii. Poate ca asta inteleg barbatii cand afirma ca snt atrasi de liniile “curbe”. In fond, liniile curbe sunt specifice feminitatii!

dupa cartea “Secretele atractiei feminine” de Julia Grice, Editura Orizonturi, 1998

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu