duminică, 24 iulie 2016

Arta de a mangaia

'Atingerea este cronologic si psihologic mama simturilor.Atingerea mai mult decat orice senzatie ne arata sensul realitatii.''Dacă Tantra este arta de a trăi plenar şi conştient, iar atingerea este unul dintre mijloacele fundamentale de comunicare, putem spune că atingerea tantrică este acea mângâiere care vine din inimă. Atingerile din inimă au puterea de a vindeca, de a trezi, şi permit apariţia unei fuziuni şi comunicări profunde. Atingerea tantrică, sfântă mângâiere, este o modalitate de a comunica deplin conştient cu fiinţa iubită, cu tot sufletul. Mângâierile presupun întotdeauna sinceritate, respect, armonie, iubire. Este vorba de a comunica tot ceea ce simţim şi a experimenta prin intermediul limbajului trupului. Deşi de obicei atingem cu ajutorul palmelor (şi este bine aşa, deoarece circa o treime dintre cei 5 milioane de receptori senzitivi de pe suprafaţa pielii noastre se află în palme), putem atinge de asemenea cu orice alta parte a corpului. Mângâierile trebuie întotdeauna să fie pline de iubire, pentru că doar astfel este posibilă apariţia unor fenomene extraordinare: vindecări, treziri ale energiei Kundalini, senzaţii copleşitoare de plăcere şi fericire, sublimarea energiilor de-a lungul coloanei vertebrale, către centrii superiori de forţă, o mai mare rafinare şi elevare a fiinţei.Aşezaţi-vă faţă în faţă, într-o postură cât mai confortabilă, cu ochii închişi. Vizualizaţi două raze de energie alb-strălucitoare, una pătrunzând în corp prin creştetul capului, cealaltă prin tălpi. Vizualizaţi cum ele se apropie una de cealaltă şi se unesc în dreptul inimii. Focalizaţi-vă atenţia asupra respiraţiei, imaginaţi-vă că respiraţi prin inimă. Faceţi aceasta la unison. Apoi începeţi să vă mângâiaţi unul pe celalalt. Simţiţi cum mâinile sunt pline de energie şi transmiteţi celuilalt această energie încărcată de iubire. Evocaţi o stare de fericire, imaginaţi-vă într-un loc mirific. Observaţi cum starea şi cadrul evocate vă influenţează modul de a mângâia. Împărtăşiţi-vă sentimentele. Adăugaţi o muzică de fundal sau alte sunete plăcute, folosiţi-vă toate celelalte simţuri pentru a vă cunoaşte, pentru a vă apropia cât mai profund şi remarcaţi diferenţele. Prin experienţă, aceste trăiri se vor aprofunda, conducând la o mai bună comunicare în cuplu, la autocunoaştere, la o mai mare stare de intimitate.

"Simţul atingerii este un simţ fundamental." Mă privea ca şi cum ar fi înţeles limbajul corpului meu. "Lasă-mă să-ţi vorbesc despre atingere. Atingerea este axul principal al iubirii sexuale. Simţul tactil poate exprima toate celelalte patru simţuri. Mirosul, auzul şi văzul au devenit complexe, dar mai puţin cuprinzătoare. Mai mult, aceste simţuri complexe s-au îndepărtat de obiectul percepţiei, în timp ce simţurile mai primitive ale atingerii şi gustului au contact direct cu obiectul experienţei. Aş putea spune că atingerea şi gustul sunt o experimentare de gradul întâi a obiectului, în timp ce simţurile complexe sunt o experimentare mai îndepărtată. De exemplu, cu văzul sau cu auzul nu poţi "simţi" obiectul tot atât de intim precum în cazul gustului sau atingerii", a explicat ea.


"Este plăcerea sexuală o emoţie primară?", am întrebat cu vocea ridicată. Speram din tot sufletul să fie o emoţie superioară. "Atracţia sexuală, dacă este însoţită de iubire este o emoţie sublimă," a explicat ea surâzând. "Ea te va conduce gradat către fericire şi la o expansiune superioară a conştiinţei. Când are loc această expansiune, corpurile astrale ale celor doi iubiţi se caută pentru a fuziona şi în acel plan. De aceea, nu este de mirare că dintre toate simţurile cel al atingerii poate exprima ce mai bine iubirea dintre două spirite. Văzul şi auzul pot în cel mai bun caz să orchestreze simfonia iubirii exprimată prin atingere." "E perfect adevărat, mamă. Mă simţeam când eram mângâiată ca şi cum corpul meu ar exploda de lumină," a spus Sandhya chicotind. "Da, mătuşă, este adevărat. Atingerea ei mă fascina cu totul, nu eram conştient decât de mângâierile ei!", am mărturisit şi eu.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu