vineri, 13 iunie 2014

Increderea in performantele sexuale – apanajul varstei?

Atractia fizica capata intr-un anume fel noi valente odata cu trecerea anilor, in loc sa paleasca, asa cum se tem femeile. Interesul mi-a fost starnit de faptul ca un numar de femei dintre cele ce mi-au fost recomandate erau trecute de 35 de ani, iar cea mai mare parte din cele cu care am discutat au declarat ca se simt mai multumite de corpurile lor acum, decat atunci cand erau mai tinere – indiferent de varsta pe care o aveau. Oare aceasta stare se datoreaza faptului ca au receptionat acei stimuli pozitivi din partea barbatilor o perioada indelungata, lucru ce le-a facut sa se convinga de puterea lor de atractie?
De curand, in timp ce faceam curatenie in pivnita, am dat peste o cutie mucegaita, plina cu carti din anii de liceu si de facultate. Cotrobaind prin ea am gasit fotografii de-ale mele la varsta de 18 ani. Trecusem prin scoala cu impresia ca sunt stangace, greoaie si nu tocmai draguta. Am fost surprinsa sa constat ca fata care ma privea din fotografia aceea veche era dulce si incredibil de proaspata, cu ochii caprui, umezi, cu un ten minunat si parul matasos.
Am studiat fotografia indelung, dupa care am trecut la celelalte. Iata si fetele nesuferite, cu fetele lor ca o luna plina, cu acnee, pieptanate caraghios, cu ochelari pe nas. Uita-le si pe ghidusele cele simpatice din fruntea bucatelor. Uluita, m-am oprit s-o privesc pe regina balului, frumoasa frumoaselor. Nu era cu nimic mai draguta decat mine la aceeasi varsta. Secretul era faptul ca era mica de statura, iar baietii nu le ajunsera inca din urma pe fete. Sigura pe ea si vioaie atragea baietii, inca nesiguri pe ei, si-i ajuta sa comunice. Aceasta incredere in ea, mai ales in perioada liceului, cand conta felul in care se purta o fata, in care actiona, era esentiala.
Pe vremea aceea eu nu posedam aceste calitati – nu eram nici maruntica, nici vioaie si nici increzatoare in puterile mele. Pentru ca nu ma consideram frumoasa, ma purtam in consecinta si nici cei din jurul meu nu-mi remarcau calitatile.
Am lasat cartile de scoala si am cazut pe ganduri. Acum – la 46 de ani – ma consider mult mai “bine” decat ca liceana. Si pentru ca simt asa, asa si sunt.
Istorii asemanatoare mi-au relatat mai multe femei, de varste diferite. Femei de douazeci si ceva de ani mi-au spus ca se simt mai atragatoare ca la varsta adolescentei. Altele, de 30 de ani, mi-au declarat ca, in fine, si-au venit in fire si se simt in floarea varstei. O femeie de 51 de ani, surprinsa de faptul ca a fost rcomandata de barbati pentru cartea mea, mi-a marturisit ca acum se simte mai ispititoare ca niciodata. “Arat mult mai tanara decat sunt”, mi-a spus ea cu mandrie. “Cel putin asa mi se spune. }i sunt mandra de varsta pe care o am. Nu o ascund. Seara trecuta am iesit cu cineva si am cochetat cu varsta mea – l-am intrebat daca ghiceste cati am. Mi-a raspuns: « Probabil patruzeci si un pic ». A trebuit sa-i arat carnetul de conducere ca sa-l conving. Nu-i venea sa creada! Ma simt minunat; nu mi-as fi imaginat ca voi arata asa la anii mei.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu