vineri, 6 iunie 2014

Frumusetea si atractia fizica nu merg neaparat mana in mana


O alta ide preconceputa in legatura cu atractia fizica este obligativitatea frumusetii fizice.In tara lui Madison Avenue,prezentarea reclamei pentru parfumuri,farduri si metode de slabit este intot deuna cumplit de frumoasa.Tenul luminos,perfect,fara un por dilatata,un rid,un firisor de par sau portiuni lucioase;in unele cazuri se recurge la extractia unei masele,pentru a realiza acel obraz supt,atat de fotogenic.Femeia care face reclama unui astfel de produs este obligatoriu o femei sexy.Frumusetea si atractia fizica sunt cele doua componente obligatorii;Femeile au reperat mesajul;cele doua calitati nu pot exista una fara cealalta.
     Ideea este unanim acceptata si cand ele sunt prezentate avem de-a face cu ceea ce se cheama un ,,sex-simbol'',un fel de zeitate a sexului de tipul Marilyn Monroe,Raquel Welch s.a.md.
    Dar este obligatoriu ca atractia fizica sa faca intodeauna pereche cu frumusetea fizica? Nu-i neaparat necesar,sunt de parere barbatii cu care am stat de vorba.De fapt,la afirmatia mea,,Chiar si o femeie corpolenta poate fi sexy,''Doua treimi dintre ei au raspuns,,uneori'',iar restul au spus ca o femeie plina poate fi considerata sexy,,aproape intodeauna'' sau ,,in mod obisnuit''.Nici macar unul nu a afirmat ca o femeie mai plina nu poate fi niciodata atragatoare!

    Pentru acelea dintre noi care nu s-au nascut cu o mutra a la Christie Brinkley vestea este imbucuratoare,mai ales daca tinem seama ca uni barbatii intervievati mi-au sus ca o femeie considerata a fi,,prea atragatoare''il inhiba in general.

     Brent,un economist in varsta de 44 de ani,mi-a spus cu emfaza ca pentru el nu exista nici o legatura directa intre frumusetea fizica si atractia fizica.,,Exceptand extremele'',s-a explicat el, ,,Cum ar fi o femeie excesiv de grasa.Dar,discutand la modul general,pentru mine exista un anume domeniu de atractie.Ceea ce s-ar traduce prin o anume tipologie care ma atrage,iar daca o femeie se nimereste sa se incadreze intre limitele acestui gen,ma intereseaza.Daca dau de o femeie mult prea atragatoare lucrul nu ma mobilizeaza pentru ca imi inchipui ca n-am sanse si nici nu mai incerc.
      Calitatile fizice sunt fara discutie un factor imortant,mi-a explicat un altul,dar reprezinta doar un punct de pornire, ,,important pentru primul contact,dar nu are forta de sustinere.Mult mai importanta este abilitatea de a fi amuzanta,de a induce entuziasm...''

         Se pare ca toata aceasta poveste este legata de mesajul sexuala pe care-l transmite o femeie.,,Cu siguranta ca o femeie obisnuita poate fi considerata fizic atragatoare,daca iti comunica mesajul sexuala care trebuie'',remarca un barbat de 30 de ani. ,,Am cunoscut femei nu tocmai frumoase,care erau in stare sa induca ideea de senzualitate.Se pare ca acest lucru depinde de felul in care aceste femei se vad ele insele.Femeile sexy sunt cele care au incredere in forta lor de seductie.Daca sunt sau nu frumoase nu are importanta,cata vreme ele sunt convinse si simt ca starnesc dorinta fizica.Reusesc cumva sa comunice barbatilor increderea in propria lor valoare ca femei si,in consecinta barbatii se trezesc ispititi''.


 

    Ideea de ispita ,cu cauze interne si,ulterior,externe,era pe cale sa devina tot mai importanta pe masura ce avansam cu interviurile in acesta directie.Un studiu Yale Harvard de data recenta mi-a dezvaluit ca femeile din clasa de mijloc,cu o cariera,necasatorite,au sanse descurajator de mici de a se marita dupa ce trec de 30 de ani. Daca le prinde celibatul la varsta aceasta ,sansele de a contracta o casatorie sunt de 20%,iar pentru cele de peste 35% de 5%.

       Acest studiu a starnit panica in randul femeilor convinse ca pot avea totul: un servici care sa le aduca satisfactii,mariaj si familie.Se straduisera sa-si faca o cariera,dupa care majoritatea barbatilor disponibili se evaporasera.Partenerii potentiali fie se insurasera intre timp,fie se uitau dupa femei mai tinere.
     O scriitoare specula pe marginea restrangerii cercului de barbati,afirmand ca raspunsul s-ar datora renasterii accentului pus pe cochetarie, ,,reantoarcerea genului de vampa''. Cu alte cuvinte,reantoarcerea la atractia fizica.In zilele de inceput ale miscarii feministe,femeile boicotau fardul si imbracamintea sexy,pentru ca se saturasera de a mai fi privite obiecte ale placerii.Acum,multe vor sa redevina sexy,dar cu alt scop,nu numai pentru a atrage un barbat,ci si din dorinta dea fi seducatoare pentru propria lor placere.Pentru a se simti bine in propria lor piele,puternice si pline de energie. 

      Din acest blog veti invata cum sa deveniti atragatoare nu numai prin intermediul corpului vostru,ci si prin mintea voastra,nu numai pentru a place barbatilor,ci si in propriu beneficiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu