vineri, 13 iunie 2014

Femeilor sexy le plac barbatii

In urma cu cativa ani trancaneam la o cafea, cu o prietena, despre ale noastre si despre slabiciunile barbatilor. Ea era inca maritata; eu – singura si in cautare. La un moment dat, Sally a pus brusc ceasca cu cafea pe masa.
– Spune-mi, Jullie – a exclamat ea – iti mai plac barbatii, nu-i asa?
M-am holbat la ea surprinsa, nu fusese vorba de asa ceva – desi, intr-un fel, discutasem.
– Da, imi mai plac – am admis.
– Trebuie sa-ti marturisesc ca mie nu imi mai plac. Sunt convinsa ca femeile stiu sa fie prietene mult mai bune. Sa nu ma intelegi gresit, nu sunt lesbiana sau mai stiu eu ce, si mai am nevoie de un barbat prin preajma, stii tu, din motive financiare si pentru sex. Dar cred ca nu-mi mai plac deloc. Nu stiu sa fie prieteni, prieteni de suflet, asa cum sunt femeile intre ele.
Luni de zile dupa intamplarea asta m-am tot gandit si am tot rasucit in minte ideea asta. Da, eram sigura, mie imi plac barbatii. Imi place tovarasia lor, umorul lor, nevoia lor de a proteja, increderea de sine caracteristica, bravada lor, slabiciunile lor secrete, vulnerabilitatea care-i caracterizeaza. Exista un ceva anume in compania barbatilor, pe care femeile nu il pot inlocui; lucrul ramane valabil si in cazul celor foarte tineri – in jur de 16 ani sau a septuagenarilor. Exista intotdeauna in compania lor sentimentul de apreciere sexuala. Barbatii se bucura de prezenta ta ca femeie, chiar daca nu intretii relatii sexuale cu ei. Banuiesc ca ma incanta sa plac ca femeie.
Oare Sally nu simte acelasi lucru? Cu cat ma gandeam mai mult, cu atat ma intristam mai tare pentru prietena mea. Daca nu-i mai plac barbatii, Sally le transmite acest lucru cu fiecare cuvant pe care-l rosteste, cu fiecare miscare a trupului. Pentru ca oamenii stiu cand nu-i placi. Aceasta intuitie se transmite prin limbajul gesturilor, prin cuvintele rostite sau spuse cum nu trebuie, prin mimica faciala care poate transmite: “n-am incredere in tine”.
Femeilor sexy le plac, in general, barbatii ca oameni; aceasta simpatie reala poate reprezenta unul din secretele puternicei atractii pe care ele o exercita asupra barbatilor. Acestia, la randul lor mi-au confirmat ca se simt atrasi de femeile care-i plac. Majoritatea barbatilor chestionati mi-au spus ca femeilor sexy le plac “de obicei” sau “aproape intotdeauna” si numai o mica parte a spus “uneori”. “Femeile atragatoare se plac”, a remarcat un contabil in varsta de 30 de ani. “Si le place viata, asa ca probabil le plac si barbatii”.
Un alt barbat de profesie matriter, a adaugat: “}tiu din experienta ca femeilor sexy le plac oamenii in general si au multi prieteni, barbati si femei.Cei care nu-i apreciaza pe semenii lor sunt neatragatori, indiferent cat de bine arata.
Femeile care atrag barbatii au confirmat acest adevar. Cele mai multe au recunoscut ca le plac barbatii si ii considera buni camarazi, ca-i prefera in calitate de prieteni femeilor. Un profesor in varsta de 35 de ani, bine facut, cu un chip care atragea atentia, mi-a spus: “Barbatii nu sunt atat de capriciosi ca femeile. Cand predam la liceu, preferam baietii, nu pentru ca ma dau in vant dupa ei; dar puteam stabili relatii mult mai bune cu ei, decat cu fetele. Uneori femeile nu reusesc sa formeze un colectiv, poate ca din cauza ca se afla intr-o permanenta competitie, datorita geloziei sau altor cauze. }i mama simte la fel. Cred ca de la ea am invatat acest lucru.”
Femeile sexy – cel putin cele cu care am stat eu de vorba – nu au resentimente fata de barbati.  Ii plac cu adevarat. “ In fiecare perioada a vietii mele, cei mai buni prieteni mi-au fost barbatii”, mi-a marturisit Jenny, o femeie in varsta de 29 de ani. “Imi plac barbatii poate mai mult decat femeile. Femeile au trasaturi de caracter pe care le suport cu mare greutate. Detest sa fiu negativista, asa ca voi spune doar ce-mi place mai mult la barbati. In general au o imagine de ansamblu mult mai clara. Cand cineva face o greseala, nu au tendinta sa spuna: « Vai, ce scorpie », ci accepta ca ai avut o zi proasta. Iau in consideratie persoana in toata complexitatea ei, n-o judeca dupa o anumita fapta si sunt mai putin tentati sa joace teatru, spun ce gandesc.”
Zsa Zsa Gabor, pentru care farmecul personal e la fel de firesc ca respiratul, a exprimat puncte de vedere similare: “De cand ma stiu am fost in centrul atentiei barbatilor. Imi plac barbatii si imi face placere sa fac dragoste cu cei care imi trezesc interesul. Se vede imediat ca nu sunt o femeie rece, iar ei intuiesc imediat acest lucru; unele femei sunt mai receptive fata de atractia masculina decat altele, pentru ca s-au nascut asa. N-as spune ca sunt neaparat femei sexy, ci ca le place compania barbatilor.”
Joan Collins, sex-appeal-ul personificat, i-a spus unui reporter care a intrebat-o de ce e atat de sexy: “Poate pentru ca imi plac barbatii, ii apreciez foarte mult, si prefer compania lor. Si pentru ca ma bucur foarte mult ca sunt femeie.”
Sunteti de parere ca barbatii pot fi prieteni adevarati? Va face placere sa fiti in compania unui barbat chiar daca nu intretineti cu el relatii sexuale? Nu aveti sentimente negative fata de barbati in general? V-ati simti saracita sufleteste daca ar trebui sa traiti tot restul vietii numai in compania femeilor? Daca raspunsul dumneavoastra la aceste intrebari nu va fi da, probabil ca veti transmite semnale negative barbatilor si, drept urmare, va veti reduce puterea de seductie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu