joi, 12 iunie 2014

Aspecte si mituri legate de sani

   Nu incape nici o indoiala:ei reprezinta una din dintre ,,diferentele''care genereaza atractia.C Morgan si colaboratorii sai de la universitatea din Washington au intreprins un studiu foarte amuzant in legatura cu reactiile soferilor fata de autostopiste.Ei au plasat diverse femei de-a lungul unei sosele si au descoperit ca soferii erau tentati sa le ia cum masina pe cele care purtau sutiene cu cupa captusita,tare.
         Desmond Morris,specialist in comportamentul uman,afirma ca sanii sunt semnale sexuale din aceeasi categorie cu fesele.Teoria lui se bazeaza pe studiul primatelor,unde femela emite semnale sexuale pe la coada,atunci cand umbla in patru labe.Femeia fiind bipeda,cand sta de vorba cu un barbat nu-si poate expune ,,perechea unica de emisfere'',fesele.De aceea ,spune Morris, ,,evolutia perechii care imita fesele,cea aflata pe pieptul ei,ii permite sa continue emiterea de semnale preistorice,fara sa intoarca spatele partenerului''. 
         Dar iata si o alta teorie.Lucy Freeman,de specialitate,terapeut ,autoarea lucrarii intitulate. Ce-si doresc fe femeile ? Cunoasterea de sine prin intermediul fanteziei este de parere ca; ,,Unul dintre motivele pentru care sanii voluminosi sunt invidiati,atat de femei,cat si de barbati,rezida in faptul ca in imaginatia noastra ei reprezinta penisul-o protuberanta a corpului,de natura erogena,care secreta tot un fluid in perioada de lactatie).In unele triburi primitive femeile isi lega sanii in asa fel incat sa iasa in afara batosi,aidoma unui penis in erectie.''
     
       Dar,indiferent de teoriile avansate ,nimeni n-o sa nege ca sanii sunt un simbol sexual;cu atat mai putin femeile care toata viata au fost preocupate fie ca au sanii mici,fie prea mari.
      Iata ce spune,referitor la sani,scriitoarea Colette:,,Cum ii preferi? Ca o para,ca o lamaie,a la Montgolfiere,jumatate mar su canatalupi ? Haide,alege odata ,nu te jena....''
Conform anchetelor efectuate de industria articolelor de lenjerie,majoritatea femeilor din aceasta tara poarta cupa B(jumatate mar).Statisticile spun urmatoarele;15% poarta cupa B,29% cupa C 8% cupa D si ultimele 3% poarta o cupa mai mare ca D.
    Dar care sunt preferintele barbatilor ? Tuturor le plac sanii,asta e ceea ce am retinut din discutiile pe aceasta tema,iar preferintele variaza de la marimea Dolly Parton (D,DD sau mai mare) si pana la dimensiunile care intra in cupa .De fapt unii barbati care mi-au completat formularele au bifat intreaga lista,fie cu ,,foarte'',fie cu ,,destul de atragatori''la toate marimile de sani.
        Inegalabila Dolly Parton a fost intotdeuna mandra de sanii ei impresionanti,a caror dimensiune a si exagerat-o uneori.De altfel,se spune c-ar fi afirmat:,,Daca nu i-as fi avut,mi-as fi confectionat o pereche la fel''. Dar sa vedem cat de atragtori au fost acesti sani imensi pentru barbatii pe care i-am chestionat.Din cei 73% de barbati,opt mi-au spus ca sanii gen ,,Dolly Parton''sunt extrem de atragatori'',19 i-au apreciat ca ;;destul de'',iar altii 19 au raspuns,,neimportant''.Deci femeile cu un bust micut pot rasufla usurate: o treime dintre barbati nu sunt atrasi de sani foarte mari.

        Cea mai apreciata marime ramane totusi cupa C.Majoritatea barbatilor o prefera;iar restul o gaseste ,,relativ''atragatoare.Unul a respins-o.
         Barbatii amatori de sani mari si foarte mari tind sa fie,arata studiile intreprinse,persoane extravertite-genul care se da in vant dupa femei,are o gramada de preocupari tipc masculine,citeste Playboy,-tipul independent.Cei care prefera sanii mici tind spre diferite grade de introvertire,sunt mai linistiti,credinciosi(din punct de vedere religios,persoane ceva mai dependente si usor depresive.
       Femeile cu sani obisnuiti,purtatoare de cupa B, poate sa le vina inima la loc,deoarece cupa B,inregistreaza preferinte apropiate de C, ceva mai mult e o treime dintre cei chestionati gasindu-le ,,foarte atragatoare'',iar mai mult de jumatate,,destul de''.Niciun barbat nu prezinta aversiune.
        Adesea ,femeilor cu sanii mici se simt complexate,desi nu e cazul.Mi-a scris o femeie extrem de preocupata de faptul ca purta cupa A.Era convinsa ca majoritatea barbatilor pe care ii cunostea o apreciau exclusiv dupa dimensiunea sanilor.Evreii vor ca femeile lor sa fie voluptoase'',se cainea ea,si-mi relata esecurile ei,toate datorate,,faptului ca poarta cupa A.I-am raspuns explicandu-i ca acel complex de inferioritate legat de marimea sanilor se reflecta in limbajul corpului ei cand venea in contact cu acei barbati.Faptul ca nu se simtea la inaltime o determina sa umble adusa de spate,sleampat,sa se poarte neconvingator,sa fie respingatoare...
            Sanii mici au admiratorii lor.Anthony Leonard isi exprima incantator preferinta in revista Forum;, Am remarcat in decursul anilor,ca femeile cu reactii erotice dintre cele mai active,mai intense,mai ascutite,mai prompte...cu o predispozitie de a reactiona sexual intens,patrunzator aveau in majoritate sani mici si mameloane relativ mari.Asta inseamna ca sunt inzestrate cu mai mult tesut erectil decat gras.''

      Majoritatea barbatilor chestionati au gasit cupa A,,destul de atragatoare''sau ,,lipsita de importanta'',zece au spus ca este ,,foarte'',iar noua,ca nu se simteau atrasi.Se poate deci,afirma ca procentajul populatiei masculine neinteresat de cupa A este foarte scazut,pentru majoritatea neprezentand importanta.
         Care ar fi concluzia privitoare la relatia dintre marimea sanilor si atractia fizica ? Daca increderea in propriul trup este unul din factorii de prima importanta pentru o femeie care se simte atragatoare(si asa este),atunci,indiferent de dimenbsiunea sanilor ea trebuie convinsa ca exista cel putin cativa barbati care s-ar putea sa o placa.Acest lucru,este mai presus de orice indoiala.Indiferent de tipologie,exista undeva un barbat entuziast.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu